Kattintson a hirdetésre! Sulinet - Nyelvek

Üdvözlünk a Sulinet Nyelvek tananyagbankjában!

Ingyenes online nyelvgyakorlási szolgáltatás

Weben és mobiltelefonon elérhető ingyenes nyelvgyakorlási szolgáltatást indított a Lingvico. A Napi Nyelvi Frissítő (www.napinyelvifrissito.hu) angolul és németül kínál fel megoldandó feladatokat, amelyek az adott nyelv kultúrájából választott témákra épülnek. Újrakezdőtől a haladó szintűig bárkinek hasznos az új szolgáltatás - a felhasználó által adott válaszok azonnal kiértékelhetők.
Tovább olvasom »

Gyerekek a világban - kincskereső játék (Webquest1)

A tananyag egy online kincskereső játék. Összesen 4 állomás van, az allomások között úgy lehet előre haladni, ha a feladványokra helyesen válaszolunk. Van 'videó' állomás, olvasmányok, egy rövid hanganyag is. Mindez végig interaktív, mozgalmas és érdekes is. Vajon hány perc alatt lehet végigmenni az útvonalon? Csináld végig most, és írd meg nekünk! :)
Tovább olvasom »

Interaktív multimédiás modul: Egy amerikai családja

A Sulinet és a NetAngol (www.netangol.hu) együttműködése nyomán időről időre teljesen interaktív, online angol nyelvtanító anyagokat is közzéteszünk a Sulinet Nyelvek rovatában. A most letölthető tananyag középhaladóknak szól, és interaktív formában jelenik meg (FLASH lejátszó szüséges hozzá!), de letölthető dokumentumként is. A modul egyébként egy hanganyagot dolgoz fel, szókincs és interaktív feladatlap is található benne. Téma: egy ameriakai beszél családjáról, illetve az amerikai szokásokról. További tananyagok letölthetőek a www.netangol.hu oldalról!
Tovább olvasom »

Webtanár: www.netangol.hu - a jövő tananyagbankja

A www.netangol.hu az internet lehetőségeit, forrásait használja ki ahhoz, hogy minden felhasználó számára korlátlan, személyre szabott nyelvgyakorlási lehetőséget biztosítson. Azon felül, hogy több ezer saját fejlesztésű tananyagot kínál a felhasználók számára, segít nekik abban, hogy eligazodjanak az internetes oldalak milliárdjai között, hogy a számukra megfelelő, hasznos anyaghoz jussanak.
Tovább olvasom »

Új kvízjáték a nyelvek rovatban!

Angolosok figyelem! Több ezer kérdésből álló adatbázisból merítő vadonatúj interaktív kvízjáték indul a Nyelvek rovatban. A feladat egyszerű: 2 perc alatt kell a lehető legtöbb pontot összegyűjteni. Érdekesebbé teszi a játékot az, hogy lehet kockáztatni; vagy elmentjük az addigi pontjainkat, vagy a következő kérdésnél még több pontot szerezhetünk. Ha tévedünk, akkor viszont az el nem mentett pontokat elveszítjük. Szóval a játék izgalmas ... nem szabad kihagyni. És akár 2000 játékot is játszhatunk egymás után. A Kvízmester bírja :)
Tovább olvasom »

NetEnglish Középfok: Email egy rossz címre

Vicces történet egy félregépelt email címről és annak következményéről. Lehet, hogy a túlvilágról is lehet emailezni? Érdemes elolvasni, sok hasznos szó szerepel benne és találtok hozzá egy kis nyelvtant (passzív), extra szókincset (kötőszavak) és további interaktív feladatokat. Jó szórakozást! Tanárok órán is bátran használhatják!
Tovább olvasom »

NetEnglish Középfok: Vicces szállodai történet

Mi történik ha egy mit sem sejtő pár megpihen egy szállodában pár órára a hosszú út után? Kiderül, ha elolvassátok ezt a vicces történetet. Az olvasás után gyakorolhattok egy kis nyelvtant (could have + 3. alak, illetve ing-form és to-infinitive) és egy kis szókincset (a függőbeszédben gyakran használatos igék segítségével). A feladatlap végén szószedet is találtok a hasznos szavakkal és kifejezésekkel. Jó szórakozást!
Tovább olvasom »

NetEnglish Kezdő: Telephoning (Kommunikációs modul 12.)

A mai világban nem árt, ha tudunk telefonon is kommunikálni, így a NetEnglish következő fejezetében megtanulhatjátok, hogyan is kell különböző helyzetekben angolul telefonon beszélni. Tananyagként találtok hozzá két interaktív szókincsfejleszrő feladatot, valamint leírást és gyakorló feladatokat az angol nyelvben oly fontos udvarias fordulatokról (ajánlatok, kérések és javaslatok, illetve hogyan fogadjuk vagy utasíthatjuk el őket). Jó szórakozást! Tanárok bátran bevihetik órára!
Tovább olvasom »

NetEnglish Kezdő: Eating out (Kommunikációs modul 11.)

Mit tegyünk ha egy külföldi étteremben találjuk magunkat? A NetEnglish következő fejezetében megtanulhatjátok, hogyan is kell rendelni egy étteremben. Tananyagként találtok hozzá két interaktív szókincsfejleszrő feladatot, valamint nyelvtani leírást és gyakorló feladatokat a megszámlálható és megszámlálhatatlan főnevekről. Jó szórakozást! Figyelem! Tanároknak is sok szeretettel ajánljuk: kinyomtatva, órán jól jöhet!
Tovább olvasom »

News and Issues: Day 5 - Depressziós diákok (amerikai történet)

Az USA-ban egyre növekszik a mentális problémákkal küzdő diákok száma. A napokban jelent meg a Time magazinban egy érdekes cikk a témában. Számunkra is nagyon tanulságos lehet az eset: egy bíróság döntése alapján a főiskolák/egyetemek is felelőssé tehetek azért, ha a diákok ilyen helyzetbe kerülnek. A jószándékú határozat azonban igencsak visszaütött. Hogy hogyan? Olvassátok el. Érdekes adatokat mellett szókincsfejlesztő feladatlapot és érettségi előkészítő szövegértés feladatot találhattok a News and Issues mai számában.
Tovább olvasom »

NetEnglish Haladó: Videó az EKG-ról

Igyekszünk érdkes és/vagy hasznos multimédiás anyagokat keresni minden nyelvtanulónak. Most azoknak a (középhaladó + szinten lévőknek) figyelmét szeretnénk felhívni a NetEnglish újabb tananyagára, akik érdeklődnek a természettudományok iránt, esetleg tudják, hogy minek az angol rövidítése az 'ECG' (segítünk: magyarul EKG). A témában egy 1.5 perces rövid videót találhattok, és persze hozzá egy feladatot, amelyet az alábbi linkről tudtok letölteni.
Tovább olvasom »

News and Issues: Day 2 (ki nyilatkozott a BBC-nek?)

A BBC-re nem véletlenül tekintünk nagy tisztelettel, hiszen (többek között) a hírműsorok méltán szolgálhatnak minden újságíró számára követendő példaként. Ugyanakkor az is kiderült, hogy még ők sem tökéletesek és ezt a világ kaján vigyorral vette tudomásul. A News and Issues 2. számában megnézhetitek azt a videót, ahol egy állítólagos taxisofőr nyilatkozik tévedésből egy internetes újság szerkesztője helyett. A videón kívül szövegértési és nyelvtani feladatokat is találhattok. Mindezek után szemezgettünk a különböző angol internetes portálokon a látogatók kommentárjaiból. Szerintem nem érdemes kihagyni!
Tovább olvasom »

Érettségi előkészítő feladatbank: Szövegkiegészítés (19 interaktív tananyag!)

Ahogy közeledik az érettségi és nő az érdeklődés a ‘száraz’ érettségi előkészítő anyagok iránt, igyekszünk az emelt szintű vizsga minden feladattípushoz bőséges gyakorlást biztosítani. Eme törekvésünk újabb példája a szövegkiegészítéses feladatokat tartalmazó feladatbank. Itt most összesen 19 interaktív feladatlaphoz férhettek hozzá, de a jövőben a többi feladathoz is találhattok hasonló gyűjteményeket. A feladatlapok talán az egyik legnehezebb feladattípust segítenek gyakorolni, minden oldal minden egyes feladatához kérhetsz 'egy betűt', ha nem megy. A vizsgán persze ilyen nem lesz :)
Tovább olvasom »

Középfokú nyelvtanköny mindenkinek

Talán sokan észrevettétek már, hogy a Sulineten a rengetek kommunikatív, interaktív és szókincsfejlesztő tananyag mellett igyekszünk arra is figyelmet fordítani, hogy az is megtalálja nálunk a számítását, aki a nyelvtani tudását szeretné fejlesztené, vagy csak karbantartani. Az alábbi, Tovább gombra kattintva éppen a közepfokú nyelvtankönyv oldalain tallózhattok.
Tovább olvasom »

Flash játék: Győzd le a varázslót!

Ezen az oldalon mintegy 250 tesztjáték közül választhatsz. A játék nagyon egyszerű: egy varázslóval kell megküzdened. Ha helyesen válaszolsz a tesztkérdésekre, akkor a varázsló változik szamárrá (4 fázisban). Ha azonban esetleg elrontod a kérdést, sajnos te kerülsz közelebb egy lépéssel a szamár-léthez. És mindezt addig játszhatod, annyi témában, amíg csak bírod! Mire vársz még, talán félsz ....??
Tovább olvasom »

Angolból érettségizők figyelem! Ne hagyd az utolsó pillanatra a készülést. Elindult a 'The Finals' címû új emelt szintû érettségi elõkészítõ online/offline kurzus portálja, itt a 'The Finals' címû nyelvkönyv minden fejezetéhez kiegészítõ anyagok találhatóak. Az anyagok önmagukban is rendkívül jól használhatóak, többek között rengeteg nyelvhelyességi teszt, szövegértés és egyéb tematikusan rendezett feladat vár rátok.
Tovább olvasom »

Angol nyelvi anyagok:

Szint: Témakör:

Angol


További anyagok >>

Német


További anyagok >>

Spanyol


További anyagok >>

Francia


További anyagok >>