Műemlékek

 

Csorvás város bővelkedik turisztikai látnivalókban, a település mindig is igyekezett megőrizni hagyományait, emlékeit. Kis lélekszáma ellenére három templom és egy imaház is található benne. A katolikus-, a református-, és az evangélikus templom a község közepén, egymás mellett helyezkednek el.

Római Katolikus Templom

A templomokkal szemben található a csorvási park, mely több ünnepségnek és szabadtéri rendezvénynek ad helyet. Parkunkban több emlékmű is van.
Az I. Világháború elesetteire emlékeztet I. Világháborús Emlékművünk 

 

I. Világháborús Emlékmű

a másodikra pedig a II. Világháborús Emlékművünk

II. Világháborús Emlékmű


Az ország szétszabdalását a Trianoni Emlékmű teszi felejthetetlenné, az ország alapítására pedig a Szent István Millenniumi Díszkúttal emlékezünk.

Trianoni Emlékmű

Millenniumi Díszkút 

További emlékműveink még a Bartók Emlékmű, a Weinckheim kastély, a Reck kúria, valamint a város területén több dísztábla és jelkép emlékezteti az arra járókat történelmi eseményekre.

Bartók Emlékmű 

Az Erdélyi Hérics (Adonis Transylvanicus) a jégkorszak növénye. Csorváson mintegy száz tő található, Európában rendkívül ritka.

Rendezvényekben is bővelkedünk: művelődési házunkban szinte folyamatosan kiállítások vannak. Az erre járók megismerkedhetnek a csorvási és békés megyei (népi)hagyományokkal, képzőművészettel.

Az év folyamán több fesztivált is rendezünk. Ezekről bővebben olvashatnak weboldalunk eseménynaptárában.

Ezeket a fényképeket, valamint a kezdőlap képi iniciáléjának eredetijét Szabó István készítette.