1. eTwinning: az Európai iskolák közössége - pedagógus továbbképzés

Az eTwinning projektek lebonyolításának egyik fontos feltétele, hogy a pedagógus be tudja-e illeszteni saját tanmenetébe a projektmunkát úgy, hogy ne térjen el a tantervi céloktól, illetve az, hogy mindehhez bírja-e az iskolavezetés szakmai támogatását vagy legalább hozzájárulását. Ezt a folyamatot leginkább egy olyan képzéssel tudjuk támogatni, amely illeszkedik a magyarországi pedagógus továbbképzési rendszerbe.

A 30 órás képzés célja, hogy a résztvevők megismerjék az eTwinning nemzetközi projektet és annak pedagógiai, módszertani és technológiai alkalmazási lehetőségeit az oktatási intézményekben.

A képzés specialitása, hogy az eTwinning projekt megismertetésén túl - ahhoz korszerű - az oktatás egyéb területeire is adaptálható pedagógiai-módszertani és IKT módszertani ismereteket is biztosítunk a résztvevők számára, mintegy eszközt adva a kezükbe, projektjeik sikeres megvalósításához.

Fontos, hogy a résztvevők képesek legyenek az iskola helyi adottságainak és céljainak megfelelően kialakítani a projektet, alkalmazni a megismert eszközöket és módszereket.

A képzés jelentős része gyakorlati jellegű és a portálokon túl, több hasznos IKT eszközzel megismerkedhetnek és ki is próbálhatják azokat: online irodai szoftverek, a wiki lehetőségei, blogok, Google dokumentumok, web2.0-ás alkalmazások. A nemzetközi együttműködések során a pedagógusok a korszerű informatikai eszközökkel kapcsolatban is fontos tapasztalatokat szerezhetnek akár ugyanolyan, akár különböző típusú eszközökkel rendelkeznek a partnerek.

Jó munkát kívánunk!

OKTATÁSI HIVATAL
Pedagógiai-szakmai Szolgáltatások Koordinációs Főosztálya