Kattintson a hirdetésre! Sulinet - Nyelvek
97

97. LÉPÉS

netangol.hu

(személyre szabott online tananyagok)

 

Pánikszint: L

Megtérülés: J J J J J

 

Mi ez?

A www.netangol.hu az internet lehetõségeit, forrásait használja ki ahhoz, hogy minden felhasználó számára korlátlan, személyre szabott nyelvgyakorlási lehetõséget biztosítson.

 

A netangol mûködése

A netangol részben saját fejlesztésû anyagokat tartalmaz, ezek kiegészítéseként pedig az interneten fellelhetõ oldalak információit hasznosítja nyelvoktatás céljával. Példa: a ’televízió’ témakörben egy összesen 25 órás, multimédiás alkalmazásokat tartalmazó saját fejlesztésû anyagot találhat a felhasználó. Ennek kiegészítéseként azonban az angol-szász médiában található cikkek, videók, flash alkalmazások is teret kapnak. Az ilyen külsõ anyagok külsõ linkekként jelennek meg, kiegészítve a ’törzsanyagot’. Így gyakorlatilag minen témakör, minden szinten korlátlanul fejleszthetõ, aktuális, érdekes, nyelvtanítás/nyelvtanulás szempontjából rendkívül hasznos információkkal.

A netangol.hu egy ú(szerû)j nyelvoktatási segédeszköz kíván lenni, amely egy oktatási médium, az internet felhasználását igyekszik népszerûsíteni és bemutatni. Azon felül, hogy több ezer saját fejlesztésû tananyagot kínál a felhasználók számára, segít nekik abban, hogy eligazodjanak az internetes oldalak milliárdjai között, hogy a számukra megfelelõ, hasznos anyaghoz jussanak.

 

Hasznos lehet egy ilyen oldal továbbá mindazok számára, akik szívesen használják az internetet tanulásra, illetve idejük/anyagi lehetõségeik nem engedik, hogy egyéb nyelvoktatási formát válasszanak. Mivel a tananyagok sorrendjét a felhasználó szempontjait maximálisan figyelembe véve lehet meghatározni, a nyelvtanuló a számára leghatékonyabb tematikát tudja kiválasztani.

 

További fontos szempont lehet a netangol.hu szerepe a közoktatásban, a felsõoktatásban, valamint a tanárképzésben, mivel a portál (a tanár szemével nézve) több ezer kész óravázlatot tartalmaz, amelyek nagy része rendkívül jól használható nem internetes, tantermi környezetben is.

 

Természetesen a netangol rendszere korántsem kizárólag az angol nyelv oktatásához kötött; a késõbbiekben bármely nyelv vagy egyéb tantárgy oktatásához, tanulásához rendkívül hasznos rendszerré válhat.

 

 

www.netangol.hu

 

Hogyan használhatom?

A NetAngol felhasználási lehetõségei kimeríthetetlenek. Lehet személyre szabott kurzusokat kialakítani, de rengeteg témában szinte minden órához, óratípushoz lehet tananyagot keresni (videókon, hanganyagokon át egészen a ’konyhakész’ beszéltetõ feladatokig, vagy éppen a teljes nyelvvizsga vagy érettségi elõkészítõ feladatsorokig). Mindezt rengeteg audió, videó és interaktív flash animáció és játék segíti.

Szóval mindenkinek feltétlenül érdemes meglátogatni az oldalt! Bár az oldal egyes részei elõfizetés után vehetõek csak igénybe, rengeteg ingyenes tananyag is letölthetõ és szabadon felhasználható már most is. Az adatbázis pedig (a szerzõk ígérete szerint) naponta bõvül, frissül.