Kattintson a hirdetésre! Sulinet - Nyelvek

Üdvözlünk a Sulinet Nyelvek tananyagbankjában!

Ingyenes online nyelvgyakorlási szolgáltatás

Weben és mobiltelefonon elérhetõ ingyenes nyelvgyakorlási szolgáltatást indított a Lingvico. A Napi Nyelvi Frissítõ (www.napinyelvifrissito.hu) angolul és németül kínál fel megoldandó feladatokat, amelyek az adott nyelv kultúrájából választott témákra épülnek. Újrakezdõtõl a haladó szintûig bárkinek hasznos az új szolgáltatás - a felhasználó által adott válaszok azonnal kiértékelhetõk.
Tovább olvasom »

Gyerekek a világban - kincskeresõ játék (Webquest1)

A tananyag egy online kincskeresõ játék. Összesen 4 állomás van, az allomások között úgy lehet elõre haladni, ha a feladványokra helyesen válaszolunk. Van 'videó' állomás, olvasmányok, egy rövid hanganyag is. Mindez végig interaktív, mozgalmas és érdekes is. Vajon hány perc alatt lehet végigmenni az útvonalon? Csináld végig most, és írd meg nekünk! :)
Tovább olvasom »

Interaktív multimédiás modul: Egy amerikai családja

A Sulinet és a NetAngol (www.netangol.hu) együttmûködése nyomán idõrõl idõre teljesen interaktív, online angol nyelvtanító anyagokat is közzéteszünk a Sulinet Nyelvek rovatában. A most letölthetõ tananyag középhaladóknak szól, és interaktív formában jelenik meg (FLASH lejátszó szüséges hozzá!), de letölthetõ dokumentumként is. A modul egyébként egy hanganyagot dolgoz fel, szókincs és interaktív feladatlap is található benne. Téma: egy ameriakai beszél családjáról, illetve az amerikai szokásokról. További tananyagok letölthetõek a www.netangol.hu oldalról!
Tovább olvasom »

Webtanár: www.netangol.hu - a jövõ tananyagbankja

A www.netangol.hu az internet lehetõségeit, forrásait használja ki ahhoz, hogy minden felhasználó számára korlátlan, személyre szabott nyelvgyakorlási lehetõséget biztosítson. Azon felül, hogy több ezer saját fejlesztésû tananyagot kínál a felhasználók számára, segít nekik abban, hogy eligazodjanak az internetes oldalak milliárdjai között, hogy a számukra megfelelõ, hasznos anyaghoz jussanak.
Tovább olvasom »

Új kvízjáték a nyelvek rovatban!

Angolosok figyelem! Több ezer kérdésbõl álló adatbázisból merítõ vadonatúj interaktív kvízjáték indul a Nyelvek rovatban. A feladat egyszerû: 2 perc alatt kell a lehetõ legtöbb pontot összegyûjteni. Érdekesebbé teszi a játékot az, hogy lehet kockáztatni; vagy elmentjük az addigi pontjainkat, vagy a következõ kérdésnél még több pontot szerezhetünk. Ha tévedünk, akkor viszont az el nem mentett pontokat elveszítjük. Szóval a játék izgalmas ... nem szabad kihagyni. És akár 2000 játékot is játszhatunk egymás után. A Kvízmester bírja :)
Tovább olvasom »

NetEnglish Középfok: Email egy rossz címre

Vicces történet egy félregépelt email címrõl és annak következményérõl. Lehet, hogy a túlvilágról is lehet emailezni? Érdemes elolvasni, sok hasznos szó szerepel benne és találtok hozzá egy kis nyelvtant (passzív), extra szókincset (kötõszavak) és további interaktív feladatokat. Jó szórakozást! Tanárok órán is bátran használhatják!
Tovább olvasom »

NetEnglish Középfok: Vicces szállodai történet

Mi történik ha egy mit sem sejtõ pár megpihen egy szállodában pár órára a hosszú út után? Kiderül, ha elolvassátok ezt a vicces történetet. Az olvasás után gyakorolhattok egy kis nyelvtant (could have + 3. alak, illetve ing-form és to-infinitive) és egy kis szókincset (a függõbeszédben gyakran használatos igék segítségével). A feladatlap végén szószedet is találtok a hasznos szavakkal és kifejezésekkel. Jó szórakozást!
Tovább olvasom »

NetEnglish Kezdõ: Telephoning (Kommunikációs modul 12.)

A mai világban nem árt, ha tudunk telefonon is kommunikálni, így a NetEnglish következõ fejezetében megtanulhatjátok, hogyan is kell különbözõ helyzetekben angolul telefonon beszélni. Tananyagként találtok hozzá két interaktív szókincsfejleszrõ feladatot, valamint leírást és gyakorló feladatokat az angol nyelvben oly fontos udvarias fordulatokról (ajánlatok, kérések és javaslatok, illetve hogyan fogadjuk vagy utasíthatjuk el õket). Jó szórakozást! Tanárok bátran bevihetik órára!
Tovább olvasom »

NetEnglish Kezdõ: Eating out (Kommunikációs modul 11.)

Mit tegyünk ha egy külföldi étteremben találjuk magunkat? A NetEnglish következõ fejezetében megtanulhatjátok, hogyan is kell rendelni egy étteremben. Tananyagként találtok hozzá két interaktív szókincsfejleszrõ feladatot, valamint nyelvtani leírást és gyakorló feladatokat a megszámlálható és megszámlálhatatlan fõnevekrõl. Jó szórakozást! Figyelem! Tanároknak is sok szeretettel ajánljuk: kinyomtatva, órán jól jöhet!
Tovább olvasom »

News and Issues: Day 5 - Depressziós diákok (amerikai történet)

Az USA-ban egyre növekszik a mentális problémákkal küzdõ diákok száma. A napokban jelent meg a Time magazinban egy érdekes cikk a témában. Számunkra is nagyon tanulságos lehet az eset: egy bíróság döntése alapján a fõiskolák/egyetemek is felelõssé tehetek azért, ha a diákok ilyen helyzetbe kerülnek. A jószándékú határozat azonban igencsak visszaütött. Hogy hogyan? Olvassátok el. Érdekes adatokat mellett szókincsfejlesztõ feladatlapot és érettségi elõkészítõ szövegértés feladatot találhattok a News and Issues mai számában.
Tovább olvasom »

NetEnglish Haladó: Videó az EKG-ról

Igyekszünk érdkes és/vagy hasznos multimédiás anyagokat keresni minden nyelvtanulónak. Most azoknak a (középhaladó + szinten lévõknek) figyelmét szeretnénk felhívni a NetEnglish újabb tananyagára, akik érdeklõdnek a természettudományok iránt, esetleg tudják, hogy minek az angol rövidítése az 'ECG' (segítünk: magyarul EKG). A témában egy 1.5 perces rövid videót találhattok, és persze hozzá egy feladatot, amelyet az alábbi linkrõl tudtok letölteni.
Tovább olvasom »

News and Issues: Day 2 (ki nyilatkozott a BBC-nek?)

A BBC-re nem véletlenül tekintünk nagy tisztelettel, hiszen (többek között) a hírmûsorok méltán szolgálhatnak minden újságíró számára követendõ példaként. Ugyanakkor az is kiderült, hogy még õk sem tökéletesek és ezt a világ kaján vigyorral vette tudomásul. A News and Issues 2. számában megnézhetitek azt a videót, ahol egy állítólagos taxisofõr nyilatkozik tévedésbõl egy internetes újság szerkesztõje helyett. A videón kívül szövegértési és nyelvtani feladatokat is találhattok. Mindezek után szemezgettünk a különbözõ angol internetes portálokon a látogatók kommentárjaiból. Szerintem nem érdemes kihagyni!
Tovább olvasom »

Érettségi elõkészítõ feladatbank: Szövegkiegészítés (19 interaktív tananyag!)

Ahogy közeledik az érettségi és nõ az érdeklõdés a ‘száraz’ érettségi elõkészítõ anyagok iránt, igyekszünk az emelt szintû vizsga minden feladattípushoz bõséges gyakorlást biztosítani. Eme törekvésünk újabb példája a szövegkiegészítéses feladatokat tartalmazó feladatbank. Itt most összesen 19 interaktív feladatlaphoz férhettek hozzá, de a jövõben a többi feladathoz is találhattok hasonló gyûjteményeket. A feladatlapok talán az egyik legnehezebb feladattípust segítenek gyakorolni, minden oldal minden egyes feladatához kérhetsz 'egy betût', ha nem megy. A vizsgán persze ilyen nem lesz :)
Tovább olvasom »

Középfokú nyelvtanköny mindenkinek

Talán sokan észrevettétek már, hogy a Sulineten a rengetek kommunikatív, interaktív és szókincsfejlesztõ tananyag mellett igyekszünk arra is figyelmet fordítani, hogy az is megtalálja nálunk a számítását, aki a nyelvtani tudását szeretné fejlesztené, vagy csak karbantartani. Az alábbi, Tovább gombra kattintva éppen a közepfokú nyelvtankönyv oldalain tallózhattok.
Tovább olvasom »

Flash játék: Gyõzd le a varázslót!

Ezen az oldalon mintegy 250 tesztjáték közül választhatsz. A játék nagyon egyszerû: egy varázslóval kell megküzdened. Ha helyesen válaszolsz a tesztkérdésekre, akkor a varázsló változik szamárrá (4 fázisban). Ha azonban esetleg elrontod a kérdést, sajnos te kerülsz közelebb egy lépéssel a szamár-léthez. És mindezt addig játszhatod, annyi témában, amíg csak bírod! Mire vársz még, talán félsz ....??
Tovább olvasom »

Angolból érettségizõk figyelem! Ne hagyd az utolsó pillanatra a készülést. Elindult a 'The Finals' címû új emelt szintû érettségi elõkészítõ online/offline kurzus portálja, itt a 'The Finals' címû nyelvkönyv minden fejezetéhez kiegészítõ anyagok találhatóak. Az anyagok önmagukban is rendkívül jól használhatóak, többek között rengeteg nyelvhelyességi teszt, szövegértés és egyéb tematikusan rendezett feladat vár rátok.
Tovább olvasom »

Angol nyelvi anyagok:

Szint: Témakör:

Angol


További anyagok >>

Német


További anyagok >>

Spanyol


További anyagok >>

Francia


További anyagok >>