Ábel Debrecenben

 

 

Második díj:

Ábel Debrecenben 

 

színes riport, 24,57, MTV ZRT. 2008, Rendező: Pászti Rita, Szerkesztő: Stefuca Viktória, Riporter: Stefuca Viktória, Operatőr: Kele Andor, Vágó: Gáspár Zoltán, Hangmérnök: Romvári Endre, Gyártásvezető: Nagy Evelin 

Kónya Ábel a lengyel-magyar kultúra tevékeny résztvevője, tanít, kiállításokat szervez-rendez, maga is művész. Aki csak ismeri őt, az tudja, elég egy tollat a kezébe adni és ő máris alkot, s mindezt sokszor önkéntelenül teszi, mert kezében önmagától indul meg a ceruza hegye a papíron.Debrecen egyik legmodernebb kiállítótermében dolgozik, de elsődlegesen mégiscsak apa és férj. Lengyel feleségét a Jagelló Egyetem művészeti szakos hallgatójaként Krakkó híres-nevezetes kultúr-klubjában, a „Klub a Szalamandrához“ miliőjében ismerte meg. Aleksandra Grela festőművész, több lengyel versenyt nyert már „magyarként“, és nyaranta művésztelepet szervez férjével.

A film a család egy napját követi végig, a házaspárt látjuk tanítás közben, majd a műteremben közösen alkotni, s ezen termékeny alkotói perceket követően kiállítást is megnyitni. A mozgalmas nap végén bepillantást nyerhetünk új, kialakulóban lévő otthonuk hangulatába is, ahol megismerkedhetünk kisfiukkal, Ábrissal. 

 

Copyright 2010
MTV Videótár, Budapest
www.mtv.hu
 
Forrás:
http://videotar.mtv.hu/Videok/2010/04/04/18/Abel_Debrecenben.aspx