Előző fejezet Következő fejezet

JELLEGZETES LENGYEL ÉTELEK

 

Árpakása-leves = krupnik

Céklaleves = barszcz

Kovászolt lisztből készült leves = żurek

Vadászkáposzta = bigos

Barátfüle töltelékekkel (túrós, káposztás, húsos, gombás, gyümölcsös) = pierogi

Töltött káposzta (nem savanyú káposztából) = gołąbki

Krumplisgombóc, nyersen reszelt és főtt krumplikból = pyzy

Tormamártásban sült leveshús = pieczeń wołowa w sosie chrzanowym

Babos savanyú káposzta = groch z kapustą

Halkocsonya = galaretka z ryb

Sózott hering = śledzie

Nyersen reszelt krumpliból sütött lepény = placki ziemniaczane

Céklafőzelék = buraczki

Varsói fánk = pączki warszawskie

Lepény különböző töltelékkel = mazurek

 

  
Előző fejezet Következő fejezet