Előző fejezet  

Tartalom

 

●  Könyvészeti adatok

●  Ajánlás

●  A magyarországi szlovákok

Étkezési kultúra

Változások az ételkészítési szokásokban

Étkezési szokások

Válogatás a magyarországi szlovákok régi és mai ételei közül

Levesek

Levesbetétek

Mártások

Köretek, főzelékek

Kásák, pépes ételek

Hústalan egytálételek

Saláta, savanyúság

Húsételek - marha

Húsételek - sertés

Húsételek - bárány és ürü

Húsételek - szárnyas

Főtt tészták

Sült tészták

●  A magyarországi szlovének

Étkezési kultúra

Ételkészítési szokások

Változások az ételkészítési szokásokban

Étkezési szokások

Válogatás a magyarországi szlovének régi és mai ételei közül

Levesek

Mártások

Kásák, pépek

Köretek, főzelékek

Hústalan egytálételek

Saláták, savanyúságok

Halételek

Húsételek - sertés

Főtt tészták

Sült tészták

●  A magyarországi horvátok

Egy kis történelem

A magyarországi letelepedés rövid története

Étkezési kultúra

Ételkészítési szokások

Változások az ételkészítési és étkezési szokásokban

Étkezési szokások

Válogatás a magyarországi horvátok régi és mai ételei közül

Levesek

Mártások

Kásák, pépes ételek

Köretek, főzelékek

Hústalan egytálételek

Saláták

Hal-, rák-, csigaételek

Húsételek - borjú és marha

Húsételek - sertés

Húsételek - bárány és ürü

Húsételek - szárnyas

Húsételek - Vad

Főtt tészták

Sült tészták

●  A magyarországi szerbek

Egy kis történelem

Étkezési kultúra

Ételkészítési szokások

Élelmiszerek és módszerek

Étkezési szokások

Válogatás a magyarországi szerbek régi és mai ételei közül

Levesek

Levesbetét

Mártások

Kásák, pépek, köretek, főzelékek

Hústalan egytálételek

Saláták

Halételek

Húsételek - marha és borjú

Húsételek - sertés

Húsételek - birka

Húsételek - baromfi

Húsétel - vad

Főtt tészták

Sült tészták

●  A magyarországi ruszinok és ukránok

Étkezési kultúra

Ételkészítési szokások

Változások az ételkészítési szokásokban

Étkezési szokások

Válogatás a magyarországi ruszinok, ukránok régi és mai ételei közül

Levesek

Levesbetétek

Mártások

Köretek, főzelékek

Pépes ételek

Hústalan egytálételek

Saláták

Halételek

Húsétel - marha és borjú

Húsétel - sertés

Húsétel - birka

Húsétel - vad

Főtt tészták

Sült tészták

●  A magyarországi lengyelek

Étkezési kultúra

Ételkészítési szokások

Változások az ételkészítési szokásokban

Ételek alapanyagai

Étkezési szokások

Válogatás a magyarországi lengyelek régi és mai ételei közül

Levesek

Levesbetétek

Mártások

Kásák, pépes ételek

Hústalan egytálételek

Hal- és rákételek

Húsételek

Főtt tészták

Sült tészták

●  A magyarországi cigányok

A cigányság története, magyarországi csoportjai

Étkezési kultúra

Ételkészítési szokások

Változások az ételkészítési szokásokban

Étkezési szokások

Válogatás a magyarországi cigányok régi és mai ételei közül

Levesek

Köretek, főzelékek

Kásák, pépes ételek

Hústalan egytálételek

Saláták

Halétel

Húsételek - marha

Húsételek - sertés

Húsételek - kecske és lóhús

Húsételek - baromfi

Húsételek - vad

Főtt tészták

Sült tészták

●  Irodalom

●  Receptkereső

 

  
Előző fejezet