Mindenkit köszönt Domaszék!

Tisztelt Látogató!

 

Örömmel vesszük, hogy ellátogatott Domaszék történetére.

Ez a hangulatos kis község a Dél-alföldön, Szegedtől 10 km-re helyezkedik el. Miközben dinamikusan fejlődik és növekszik, megőrizte az érintetlen, nyugodt falusi tájat.

Az itt élő emberek vendégszeretők, büszkék hagyományaikra, eredményeikre. Kiváló túraútvonalakat találunk ezen a területen. Sétálhatunk erdőkön és mocsaras semlyékeken keresztül. Találkozhatunk őzekkel, borzzal, vad nyulakkal, rókával és a legkülönbözőbb énekes madarakkal, persze csak akkor, ha elég csöndben járunk. Mindezt a városban nem tapasztalhatjuk, de ha a természet után egy kis kulturális barangolásra várunk, akkor autóval 20 perc alatt a közeli városokban lehetünk, ahol az év minden részében érdekes programokkal várják az érdeklődőket.

A pihenési, kikapcsolódási lehetőségeken, kívül persze Domaszék is tartogat meglepetéseket. Mindenkit szeretettel várunk az immár hagyományosan megrendezett Répafesztiválon, Falunapon, böllérnapon és a Szent Kereszt templom búcsúján.

Ez a terület nagy változásokon megy keresztül az elkövetkezendő 1-2 évben, az autópálya miatt. Reményeink szerint ez megkönnyíti a közlekedést, és még többen megismerhetik a Homokhátság eme nyugodt, lehetőségeket rejtő pontját. Az előzetes régészeti feltárások során Domaszék területén már egy avar falu maradványait találták.

Kérem, tartson velünk és ismerje meg Domaszék községének történelmét és mindennapjait!

 

Domaszék lakossága és vezetése nevében szeretettel hívom és várom.

Legyen a vendégünk!

Kispéter Géza

polgármester