K?etkez?fejezet

Előszó

 

Nyírbogdány község első írásos említésének 780. évfordulóját ünnepli! Nagy öröm számomra, hogy ezt a szép ünnepet egy tankönyv kiadásával tehetjük emlékezetessé. 1969-ben a település lakói községünk történetét feldolgozó monográfiával emlékeztek meg a 750. év-fordulóról, majd 1989-ben 20 év eredményeit mutatták be egy újabb kiadványban. Most ismét egy könyvvel tisztelgünk az évforduló előtt.

A Soros Alapítvány pályázati kiírása alapján Ilyés Gábor arra vállalkozott, hogy elkészítsen egy lakóhelyismereti tankönyvet. Az elkészült mű eleget tesz a Nemzeti Alaptanterv előírásainak, szervesen illeszkedik a Kazinczy Ferenc Általános Iskola és Szakiskola pedagógiai programjához, és a diákok által aktívan feldolgozható. Mégsem csak a diákok számára készült, hiszen haszonnal forgathatja mindenki, aki érdeklődik lakóhelye múltja iránt.

A könyv kiválóan alkalmas arra, hogy elgondolkodjunk mit is jelent számunkra a szülő-föld, a lakóhelyünk, ahol mindennapi életünket éljük. A múlt megismerésével erőt meríthetünk jövőnk alakításához is, és büszkék lehetünk arra, hogy őseink cselekedetein nincs mit szégyenkeznünk.

Abban a reményben ajánlom községünk minden lakójának, hogy a szerző felkelti a lakóhely iránti érdeklődést és szeretetet.

Tanicsár Miklós
polgármester

 

 

  
K?etkez?fejezet