Ajánlás

 

„Embernek lenni pontosan annyit jelent, mint felelősnek lenni.

Érezni, hogy a kővel, melyet lehelyez, a világot építi tovább.”

(Antoine de Saint-Exupéry)

 

Vác város önkormányzata és a magam nevében tisztelettel üdvözlöm az olvasót. Engedjék meg, hogy néhány szóban bemutassam Duna-parti városunkat, ezt az ezer éves települést, ahol szervesen ötvöződik a múlt, a hagyományok tisztelete, az értékek megőrzése a XXI. század dinamikus fejlődésével.

Magyarország talán legszebb tájegységében, a Dunakanyarban fekszik Vác, Budapesttől 30 km-nyire északra, ahol a Börzsöny, a Cserhát, a Naszály-hegy és a Gödöllői-dombság találkozik a pesti síksággal.

Története az államalapítás előtti korokra tekint vissza, az épített nemzeti örökségét nézve a magyar városok között a nyolcadik helyen áll. Büszkék vagyunk történelmi múltunkra. Szent István királyunk alapította itt püspökségét, I. Géza királyunk is ide temetkezett. Évszázadok során számos uralkodó látogatott Vácra és a magyar történelem minden szegletéből őrzünk itt relikviákat. A belváros barokk főtere pedig Európában is egyedülálló. Vác igazi iskolaváros, egyházi, kulturális, egészségügyi és gazdasági központ.

Kérem fogadják szíves invitálásomat, tekintsék meg különleges helytörténeti programunkat ezen az oldalon. Látogassanak el önkormányzati honlapunkra is, és jöjjenek el hozzánk Vácra.

Kellemes időtöltést kívánok, és városunk lakosai nevében is szeretettel hívom Önöket: legyenek a vendégeink!

 

 

Dr. Bóth János

 

polgármester, országgyűlési képviselő