Sulinetwork-díj 2013

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. 2012-ben alapította meg a Sulinetwork-díjat, amellyel évről évre szakmai elismerésben részesíti azon pedagógusokat és oktatási szakembereket, akik kiemelkedő tevékenységükkel hozzájárultak a digitális írástudás fejlesztésének pedagógiai-módszertani támogatásához, valamint az info-kommunikációs technológia újszerű oktatási alkalmazásainak elterjesztéséhez.

A Sulinetwork-díj elismerésben minden évben legfeljebb három pedagógus részesül. A szakmai kitüntetés mellett a díjazottak egy-egy Szanyi Borbála által készített kisplasztikát, valamint értékes pénzbeli jutalmat is kapnak, amelyet minden évben a díj kiemelt szakmai támogatói ajánlanak fel. A Sulinetwork-díj 2013 támogatója a Videotanár.hu volt.

A Sulinetwork-díj kiosztása a rendszeres időközönként megrendezésre kerülő Sulinetwork Konferencián, ünnepélyes keretek között történik. A 2013-as év Sulinetwork-díjak átadására a Sulinetwork 2014 Konferencia Díjátadó Gálaestje keretében, Győrben került sor.

A 2013 év díjazottai: Kiss Mónika, Gilicze Tamás valamint a TanárBlog.hu: Prievara Tibor és Nádori Gergely személyében. Gratulálunk mindannyiuknak!

A szakmai kitüntetéseket Sályi Lőrinc, az Educatio Nonprofit Kft. fejlesztési igazgatója ünnepélyes gálavacsora keretében adta át a díj kiemelt szakmai támogatójának képviselőjével, Csetényi Csabával, a Videótanár.hu alapítójával.

Kiss Mónika, a Szegedi Orczy István Általános Iskola tanítója és olasznyelv-tanára, sikeresen építi be a tanítási-tanulási folyamatba az IKT eszközöket, és a hozzájuk kapcsolódó módszereket. Munkája eredményességét sok hazai és nemzetközi siker is bizonyítja. Számtalan nemzetközi projektben vett részt, hátrányos helyzetű gyerekekkel nyert számos díjat. Részt vett az IKT Műhely 2010 projektben. Az iTEC – A jövő osztályterme projekt keretében fókusztanárként az innovatív oktatási folyamatok fejlesztése iránt elkötelezett pedagógusként állt helyt. Az IKT alapú oktatás lelkes híve, leendő óvónőknek és tanítóknak is átadja tudását, 2009-től kezdve óraadó tanár a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karán. eTwinningnagykövetként is segíti a kezdő tanárokat, 2009 óta hivatalosan is ő képviseli és népszerűsíti az eTwinning programot a Dél-alföldi régióban, és segíti az új projektek indítását.

Gilicze Tamás a csongrádi Batsányi János Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium fizika-technika-informatika szakos pedagógusa, természettudományos projektek, tehetséggondozó műhelyek vezetésével segíti elő, hogy diákjai megismerjék a kutatómunka alapjait, a kísérletek és mérések korszerű, számítógéppel támogatott lehetőségeit. Robotversenyeken hazai és nemzetközi sikereket ér el a csapat vezetőjeként, e versenyek témái is a természeti környezet, az új technológiák, mérnöki innovációk jobb megértését célozzák. 2005-ben országosan az elsők között vezette be a robotikát technika és informatika tantárgyakon belül. Kiemelt területe még a programozás, térinformatika és a geolokációs alkalmazások. Résztvevője volt az IKT Műhely 2010 projektnek. 25 éves pedagóguspályája során felhalmozott szakmai, módszertani tapasztalatait, és az IKT területen megszerzett jártasságát képzéseken, konferenciákon, szakmai napokon, jó gyakorlatokat bemutató műhelyfoglalkozásokon osztja meg kollégáival.

Prievara Tibor és Nádori Gergely a TanárBlog megálmodóiként és szerkesztőiként évek óta aktív megújítói a hazai pedagógiának. Havi harmincezer látogató olvassa a cikkeiket, ezáltal a látogatottabb és ismertebb szakmai blogok közé sorolhatják a magukét. Több ingyenesen elérhető szakmai kiadványt is készítettek, köztük a Kis-Nagy IKT könyvet, az IKT módszertant és a 21. századi szülő című kiadványokat, melyeket a Tanárblogon bárki számára elérhetővé tettek. Ezeket az írásokat több mint 40 ezer alkalommal töltötték már le. A szerzőpáros ingyenes képzésekkel és projektekkel is segíti tanártársait.

A konferencia támogatója:A különdíjak támogatói:


A projekt megnevezése:
XXI. századi közoktatás (fejlesztés, koordináció)
TÁMOP-3.1.1-II/1-2012-0001

AppStore Google play